Velká cena Bohumila Staši na Brněnském okruhu - Příběh odvahy a vítězství!


Milí přátelé a fanoušci italských motocyklů AMG moto, rádi bychom s vámi sdíleli úžasný příběh, který se odehrál na nedávných závodech Velké ceny Bohumila Staši na Brněnském okruhu.

Původní záměr byl závodit v kategorii strojů s objemem do 600 ccm, avšak již při čtvrtečním tréninku, jen několik hodin před samotnými závody, utrpěla naše Kawasaki ZX6R poruchu spojky. Bylo to jako utrpení raněného bojovníka na bitevním poli a náš tým musel čelit těžkému rozhodnutí - vzdát se nebo udělat nemožné, abychom se dostali zpět do závodu.

Rozhodli jsme se pro druhou možnost a vydali jsme se na cestu zpátky do Ostravy, kde jsme měli vystavený nový motocykl Aprilia RS660, jehož závodní stavba měla být původně zimním projektem na dlouhé studené večery. V 15:00 tak vyrazil stroj pilotovaný našim mechanikem vstříc Brněnskému okruhu. Cesta zároveň posloužila k zajetí motoru a ostatních součástí motocyklu.

Od 17 hodin pátečního odpoledne se začalo s přestavbou sériového stroje na pořádné závodní náčiní, připravené podat maximální výkon ve víkendových závodech. Museli jsme provést řadu úprav, včetně montáže nového přepákování, řidítek, zadního tlumiče, výfukového systému Akrapovič, elektroniky a na závěr závodních kapot. A to všechno během jediné nociByl to závod s časem, ale náš tým se nenechal odradit. Pracovali jsme tvrdě a s odhodláním, aby byl motocykl připraven na závody.

A jak to dopadlo? Naše odhodlání, tvrdá práce a vypilované jezdecké schopnosti našeho jezdce Pepy nás dovedly ke skvělým výsledkům. V sobotním závodě sprint, kategorie Supertwin, jsme obsadili úžasné 3. místo, což byl ohromující výsledkem vzhledem k tomu, že si Pepa musel zvyknout na zcela odlišný motocykl. A v hlavním nedělním závodě jsme dosáhli krásného 5. místa. Celá akce tedy vedla ke zdárnému konci.

Chtěli bychom poděkovat našemu týmu za jejich nekonečnou práci a oddanost, našim fanouškům za jejich podporu a všem, kteří nás povzbuzovali v těchto těžkých chvílích. Jsme hrdí na to, že jsme reprezentovali AMG moto Ostrava a ukázali, co dokážeme v těžkých situacích. Děkujeme vám všem a těšíme se na další závody a dobrodružství na dvou kolech!